In onze winkel vind je verschillende soorten (h)eerlijke koffie en thee van het merk De Origen.

Té de Origen

Té de Origen is fairtrade en biologisch. Het bijzondere van deze biologische thee is dat de productie geheel plaats vindt in Sri Lanka.

De fairtrade thee van Té de Origen is een heerlijke, ambachtelijk thee. Een fairtrade thee met een verhaal over mensen en product. Onze zwarte en groene thee komt uit thee land nummer een, Sri Lanka. Uniek is dat er geen productie plaatsvind in Nederland. Té de Origen wordt biologisch geteeld door lokale boeren, fairtrade ingekocht en verwerkt en verpakt in Sri Lanka. Zo zorgen we dat de boeren trots zijn op hun product, dat zoveel mogelijk omzet achterblijft in het land van herkomst en ook niet onbelangrijk; dat we de hoogste kwaliteit thee hebben.

Alle varianten van Té de Origen zijn 100% biologisch verbouwd zonder kunstmest en pesticiden. Hierdoor krijg je niet alleen lekkere thee, maar ook voor je gezondheid en die van de aarde is het een fijn idee. Eén van de belangrijkste partners in Sri Lanka is Greenfield Bio Plantations. De thee plantages liggen aan de zuidoostelijke rand van het Centraal Massief in Sri Lanka, in het Uva hoogland district beroemd om zijn thee.

Café de Origen

Café de Origen is een kwaliteit fairtrade koffie geproduceerd door kleine boeren. De koffie groeit o.a. op de vruchtbare berghellingen in Peru, Honduras en Ethiopië. Een melange van 80 tot 90% Arabicabonen uit deze bijzondere gebieden zorgt voor de heerlijke karakteristieke smaak van Café de Origen.

Café de Origen wordt gebrand door Neuteboom koffiebranders, één van de pioniers op het gebied van fair trade koffie. Als zij nieuwe koffiemelanges maken, hebben zij maar één doel. Een unieke en onderscheidende smaak maken. Hun branders zijn continue in de weer om de melanges perfect te houden zodat u altijd kunt genieten van de heerlijke smaak.

Het resultaat is een aantal uitzonderlijke koffiemelanges die recht doen aan meer dan 100 jaar ervaring in zoeken naar de beste koffie, het melangeren van de lekkerste melanges en het perfect branden van die koffie.