Over ons

De Wereldwinkel ‘Fair van Ver’ is een van de 250 wereldwinkels in Nederland. We verkopen authentieke producten met een hedendaags tintje uit ontwikkelingslanden. De makers zijn o.a. Latijns-Amerikaanse koffieboeren, Balinese houtsnijders en Thaise keramisten. Sommigen hebben een eigen bedrijfje, anderen werken in kleine fabrieken. Allemaal mensen die, zoals iedereen, recht hebben op een woning, voedsel, scholing, medische zorg. In de gewone handel blijven zij vaak onzichtbaar en ongehoord en verdienen ze met hun werk een ongeregeld inkomen waar ze met moeite van kunnen bestaan. In de Wereldwinkels kunnen de makers wel hun verhaal kwijt: over hoe ze met weinig middelen die prachtige producten maken en wat ze nodig hebben om hun bedrijf te kunnen verbeteren. Zodat ze een beter bestaan kunnen opbouwen.

Wat wil de Wereldwinkel
Eerlijke handel staat voor een gelijkwaardige manier van handelen. Gebaseerd op dialoog, transparantie en respect. De Wereldwinkel geeft de koffieboeren, houtsnijders en keramisten een stem. Met het inkomen dat zij verdienen door de verkoop van hun producten, kunnen zij een beter leven opbouwen. Een leven zonder armoede en met voldoende kansen op ontwikkeling. De Wereldwinkels vinden dat de wereldhandel moet veranderen zodat producenten die kans ook echt kunnen krijgen. Met de verkoop van producten laten zij zien dat handel ook anders kan. En bieden zij de Nederlandse consument een keuze. Koop je een cadeau in de Wereldwinkel, dan draag je bij aan de ontwikkeling van de makers ervan.

Inkoop
We gaan niet zelf naar de landen toe om inkopen te doen. Dit wordt voor ons door verschillende erkende importeurs gedaan. Zij hebben directe contacten met de producenten in ontwikkelingslanden. Onze vrijwilligers van de commissie Inkoop doen regelmatig inkopen bij deze erkende importeurs en zorgen er zo voor dat de winkel regelmatig nieuwe producten kan aanbieden.
Wereldwinkels Nederland controleert of de leveranciers zich houden aan de regels van eerlijke handel.

Assortiment
Ons assortiment is divers en afkomstig uit vele landen. We hebben ze ondergebracht in de categorieën tassen en sieraden, kunstnijverheid, food, koken en tafelen, wenskaarten en bureauartikelen, wierook en de wereld van lokaal assortiment (waaronder speelgoed). In de winkel vindt u informatie over onze leveranciers.

Vrijwilligers
Wereldwinkel Zuidhorn ‘Fair van Ver’ zou niet kunnen bestaan zonder haar vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat bestuurlijke taken, inkoop, etaleren, winkeldiensten, acties, promotie en diverse onderhoudstaken tot uiting komen. Momenteel zijn er 36 vrijwilligers actief.
De Wereldwinkel Zuidhorn heet nieuwe vrijwilligers altijd van harte welkom! Als u interesse heeft kunt u contact opnemen middels het contactformulier.

Donateurs
Onze donateurs ondersteunen onze doelstelling en helpen ons deze te realiseren. Wij waarderen dit bijzonder en stellen hun betrokkenheid erg op prijs. Wij informeren hen over onze activiteiten en we ontmoeten elkaar jaarlijks tijdens een VIP-avond. Er is dan gelegenheid tot kennismaken, bijpraten met medewerkers en bestuur van de winkel en er is de mogelijkheid om seizoensproducten te kopen, met een aantrekkelijke korting. Wilt u donateur worden? Neem contact met ons op over de mogelijkheden middels het contactformulier.