Ons assortiment is divers en afkomstig uit vele landen. In de winkel en op de website vindt u informatie over onze leveranciers.

Fair Trade Original

Regelmatig passen we ons assortiment aan. Zo hebben we sinds enige tijd meer producten van Fairtrade Original in de schappen staan. Hun missie is ‘eerlijk eten en drinken bereikbaar maken voor iedereen door het ontwikkelen van lokale handelsketens’. Ze werken nauw samen met boeren en producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Dit levert nieuwe producten op met verrassende smaken. Nieuwsgierig?

Tony’s Chocolonely

Tony’s Chocolonely streeft naar het 100% slaafvrij maken van de chocoladeproductie. Meer over deze missie leest u op www.tonyschocolonely.com.

Amnesty International

In onze winkel verkopen we ook kaarten en producten van Amnesty International. Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Dat betekent dus: verantwoorde kaarsen, eerlijke mode en inspirerende kaarten. Alle leveranciers waar Amnesty bij inkoopt wordt gevraagd een ethische code te ondertekenen. Ook hiermee wordt een bijdrage geleverd aan de algemene doelstelling van Amnesty International om mensenrechten te beschermen en mensenrechtenschendingen te voorkomen. Meer over de missie van Amnesty International lees je op hun website.

Sjaal met Verhaal

Het uitgangspunt van Sjaal met Verhaal is het creëren van werk voor vrouwen. Door de te zorgen voor een continue afname van producten, creëer je werk en werk zorgt voor een inkomen. Daarnaast steunt Sjaal met Verhaal vanaf dag één diverse projecten in Nepal die afhankelijk zijn van donaties. De twee grootste projecten zijn het kinderhuis in Pokhara, Namaste Community Foundation (NCF), en de bouw van een medische post door de stichting Asian Heritage Foundation Nepal.

Ook op andere manieren ondersteunt Sjaal met Verhaal projecten. Zo zijn er altijd producten waar een klein foutje in zit of die blijven liggen in de voorraad. Dat wil niet zeggen dat deze producten niet meer verkoopbaar zijn. Deze producten worden onder andere geschonken aan Stichting Diyo Nepal. Zij verkopen deze producten op kleine markten en de opbrengst gaat naar deze stichting. Wil je meer informatie over deze projecten of de andere projecten die Sjaal met Verhaal steunt, kijk dan op sjaalmetverhaal.nl