Onze nieuwe collectie vilt van Sjaal met Verhaal is binnen! Na de leuke herfsthangers nu de prachtige vilten gerbera’s. Natuurlijk ook allerlei vilten paashaasjes en vogeltjes. Ook zo leuk als cadeau voor de kinderen. Zie onder voor het verhaal achter deze mooie producten van Sjaal met Verhaal.

Sjaal met verhaal levert ons ook de prachtige sjaals, hoofdbanden en handwarmers.

Een leverancier uitgelicht : Sjaal met verhaal

In de Wereldwinkel in Zuidhorn zijn op dit moment veel leuke artikelen van vilt te bewonderen en te kopen. Sinds een jaar of vijf verkopen we de producten van deze leverancier. Sjaal met Verhaal is een mooi voorbeeld van een Social Enterprise, een onderneming die niet als doel heeft winst te maken, maar ondernemen als middel ziet om bij te dragen aan een betere wereld. Het begon In 2013 toen Inge Hoogesteder voor het eerst Nepal bezocht. Ze werd geraakt door de prachtige bevolking en de schoonheid van de natuur en na een bezoek aan een kindertehuis in Pokhara raakte ze onder de indruk van de kracht van de vrouwen in Nepal. Ondanks zware omstandigheden overheerst in Nepal vriendelijkheid en gastvrijheid.

Inge kocht in Nepal een aantal sjaals die bij terugkomst in Nederland binnen een week waren verkocht en toen haar omgeving hoorde dat ze opnieuw naar Nepal ging stroomden de bestellingen binnen. Ze nam een sabbatical van haar werk en richtte zich op de inkoop van viltproducten uit Nepal: De spullen bleken razend populair in Nederland en ze nam ontslag en het bedrijf Sjaal met Verhaal werd opgericht. Er kwam een pand, een team vol enthousiaste medewerkers en na de sjaals kwamen de onderzetters, tassen, hangers, slingers enz. Alle producten zijn kleurrijk , uniek en handgemaakt van vilt.

Inmiddels zorgt Sjaal met Verhaal voor meer dan 1000 vrouwen in Nepal en Thailand werk en draagt daardoor voor een belangrijk deel bij aan de economische zelfstandigheid en de verbetering van levensomstandigheden van vooral vrouwen en hun kinderen.

Sjaal met Verhaal ondersteunt naast het ondernemen ook verschillende projecten, zoals het bouwen van een medische post en het blijvend ondersteunen van het kindertehuis in Pokhara. Na de grote aardbeving in 2015 en de uitbraak van Covid-19 zet de onderneming extra stappen om de gemeenschap in Nepal te ondersteunen en in de loop der jaren worden er steeds nieuwe producten ontwikkeld. Mooie voorbeelden hiervan zijn naast het vilt, de leuke kleurrijke gebreide en gehaakte mutsen, haarbanden en handwarmers die ook in onze Wereldwinkel te koop zijn. De grote uitdaging in Nepal blijft de missie om werk te creƫren zodat de vrouwen in Nepal een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen. Nepal blijft een kwetsbaar land door de aardbevingen, landverschuivingen en natuurlijk ook de impact van Covid-19, waardoor tekort aan voedsel en medicijnen helaas nog steeds aan de orde van de dag is.

Wij, als personeel van de Wereldwinkel in Zuidhorn, vinden het belangrijk door de in/en verkoop van deze producten ons steentje bij te dragen aan de missie van Sjaal met Verhaal. Tot ziens in de Wereldwinkel

Vilt – Sjaal met Verhaal